Három tuti recept, hogyan valósítsd meg az újévi fogadalmaidat

Leadsz néhány kilót, elkezdesz futni, egészségesebben fogsz táplálkozni, esetleg megtanulsz jobban angolul – a te újévi fogadalmaid között is szerepel a fentiek közül valamelyik? Mindenki arról álmodik, hogy ezek a tervek megvalósuljanak, sőt, mindezek mellett több idő jusson a pihenésre és a családra is. De aztán január első heteiben ismét a megszokott taposómalomban, na meg a régi jó időhiány közepén találod magad, így az álmok a feledés homályába, a tervek pedig a megvalósulatlan holmik kupacába kerülnek. Hogyan lehet mégis leporolni az újévi fogadalmak listáját és elérni, hogy meg is valósítsd őket? Íme három jótanács!
Olvassa el a teljes cikket »

Nyűg a főzés? Tanuld meg élvezni!

A karácsony egyik nagy velejárója a végnélküli sütés-főzés, ami sok ember számára csak egy kötelesség, amit az ünnepek során teljesíteni kell, hiszen összegyűlik a család, így az egyik lakoma követi a másikat. Ez a feladat azonban sok esetben a nőkre, anyákra hárul, akik nem csak ilyenkor, hanem az év többi szakában is végnélkül etetik a család éhes szájait. Egy felmérés szerint viszont míg a férfiak 60%-a élvezi a főzést, addig a nők között ez az arány csupán 40%. Miért?
Olvassa el a teljes cikket »

Hogyan készíts egyedi Mikulás-csomagot a gyereknek?

Jövő héten érkezik a Mikulás, a boltok polcai pedig számtalan édesség, csokoládé és nyalánkság súlya alatt roskadoznak. Sokszor a felnőtteknek is nehéz ellenállni, nem csoda, hogy a gyerekeknél is óriási a kísértés, a szülők pedig úgy próbálnak minél nagyobb örömet okozni, hogy teletömik a bevásárlókocsikat túlcukrozott termékekkel. Létezik azonban ennél ésszerűbb megoldás is.
Olvassa el a teljes cikket »

Programötletek gyerekkel a hosszú téli estékre

Egyre inkább nyirkos az idő, hideg van odakinn és korán sötétedik. Az igazi ősz már véget ért, de a tél sem jött még el. Az ember ilyenkor be van zárva a lakás vagy ház falai közé, és az egyik legnagyobb kihívás, hogy mivel foglaljuk el a gyerekeinket. Összegyűjtöttünk néhány tippet a szülők és gyermekfelügyelők számára, íme néhány ötlet télre.
Olvassa el a teljes cikket »

Hogyan lehet hatékonyan tanulni a gyerekkel?

Az évek során a gyerekeknek sok mindent meg kell tanulniuk: eleinte csak a wc-t használni vagy dolgokat kérni és megköszönni, később már jön a biciklizés és a szorzótábla, végül az Anyám tyúkja vagy éppen a peridósusos rendszer. A mi dolgunk, hogy ebben segítsük és irányítsuk őket. De hogyan lehet hatékonyan tanítani a gyerekeket figyelembe véve a személyiségüket?
Olvassa el a teljes cikket »