Skip to content

10 trükk, aminek köszönhetően a gyereked imádni fogja a zöldséget

Itt a tavasz, végre eljött a friss gyümölcsök és zöldségek ideje. Sok gyereket azonban nehéz rávenni, hogy az utóbbiakat megegyék. A zöldség ugyanis nem annyira vonzó, mint egy zamatos, édes gyümölcs. Van azonban megoldás, mi pedig összegyűjöttünk 10 tanácsot arról, hogy hogyan lehet megszerettetni a gyerekekkel a zöldséget.Read More »10 trükk, aminek köszönhetően a gyereked imádni fogja a zöldséget

Kire bízd a háziállatodat, ha nyaralni mész?

Hosszú hétvége előtt állunk, sokan ilyenkor szabadságra mennek, illetve néhány napos kiruccanásokat terveznek. Közeledik továbbá a nyár is, így ilyenkor egyre többen gondolnak a hosszú nyári kirándulásokra is. De mit tegyél, ha a nyaralásodra nem tudod, vagy nem szeretnéd magaddal vinni a házi kedvencedet? Nos, több lehetőséged is van, mi pedig összegyűjtöttük.Read More »Kire bízd a háziállatodat, ha nyaralni mész?

Hogyan tanítsd meg a gyereket biciklizni?

Közeledik a jó idő, a tavasz beálltával pedig a legtöbb gyermek alig várja, hogy saját biciklit kapjon. A kisebbek viszont meglepődnek, ha a szülő egy idő után szeretné levenni stabilizátort. Ha lekerült a pótkerék, ideje megtanítani a csöppséget a valódi kerékpározás rejtelmeire. De hogyan tanítsuk meg őket gyorsan és hatékonyan biciklizni? Íme 5 jótanács, amit érdemes észben tartani az első kísérlet során.Read More »Hogyan tanítsd meg a gyereket biciklizni?

Tehetséges a gyereked valamiben?

Minden szülőt foglalkoztatja a kérdés, hogy vajon mihez van tehetsége a gyerekének. De még mielőtt elkezdenéd őt a következő olimpiai bajnoknak vagy világraszóló zenei zseninek nevelni, közös erővel kell rátalálnotok, hogy mi is áll közel hozzá. Hogyan csinálják ezt mások? És mi a teendő, ha semmiben sem tűnik ki a gyermek? Segítünk megtalálni a megoldást.Read More »Tehetséges a gyereked valamiben?

Hogyan varázsolj bármelyik napból Valentin napot?

Újra eljött a sokak által várva várt, másoknál pedig visszatetszést keltő Valentin nap. Akár szereted a szerelmesek ünnepét, akár nem, tény, hogy megkerülni lehetetlen, hiszen a bevásárlóközpontok és szupermarketek óriási piros szívecskékkel emlékeztetnek mindenkit arra, hogy közeledik a Bálint-nap. Sokaknál pont a túltolt marketing veri ki a biztosítékot, de ezt a napot is érdemes úgy kezelni, mint bármelyik más ünnepet: vagyis, hogy ne az ajándékozásról, hanem arról szóljon, amiről valóban szólnia kellene.Read More »Hogyan varázsolj bármelyik napból Valentin napot?